Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Волинь

Майже 100 років тому у Стрийському парку проводили ярмарок Східні торги

У вересні у Львові з 1921 до 1939 років щорічно проводили ярмарок Східні торги.

Організатори виставки - львівські промисловці - мали на меті відновити давню славу міста як торговельного посередника між Сходом і Заходом, зокрема, налагодити торгівлю між Польщею, до складу якої на той час входив Львів, та СРСР.

Під ярмарок міська влада віддала територію Крайової виставки, яка гучно відбулась у Львові в 1894-ому. Тепер це Стрийський парк. Частина павільйонів збереглась, дещо перебудували, дещо звели нове.

1/2

Перший Східний ярмарок у 1921-ому налічував дві тисячі торгових секцій, які розташувались на площі 25 тисяч кв.м. До території виставки була проведена залізниця, курсував трамвай, при торгах діяла власна пошта, телефонна станція.

Однак у пам’яті львів’ян Східні Торги не лишили такого помітного сліду як Крайова виставка. Сучасники писали, що торги проходять без запалу та ентузіазму. До того ж під час першого ярмарку у Львові УВО здійснила замах на президента Польщі Юзефа Пілсудського, який саме приїхав на відкриття, що підпсувало репутацію заходу.

1/2

Від 1957-ого на цій території відбувалися обласні виставки товарів народного споживання, для яких використовували давні виставкові павільйони. З них до наших днів дожило всього декілька.

Проект Локальна Історія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ