Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже 70% французів вважають переобрання Макрона помилкою

Через рік після президентських виборів понад дві третини французів вважають, що переобрання Еммануеля Макрона у 2022 році було помилкою.

Про це пише УП з посиланням на соцопитування, проведене Elabe на замовлення BFMTV. 

69% опитаних французів вважають, що голосування за Макрона на президентських виборах 2022 року було поганим вибором для країни. 

Водночас 30% вважають, що країна виграла від переобрання Макрона.

Коли респондентів попросили назвати емоції, які їм спадають на думку від згадки про президента, найчастіше називають незгоду (44%), оману (42%) та гнів (39%). 

Як зазначає видання, опитування демонструє розчарування і частини електорату, який підтримав Макрона у 2022 році. Близько 40% тих, хто голосував за нього у другому турі, зараз розчарований його політикою. 

За сферами життя понад три чверті французів (79%) вважають незадовільною роботу президента в питаннях охорони здоров’я, 77% – освіти і стільки ж – управління держфінансами та міграційною політикою; 75% – боротьби з нерівністю; 73% – в питаннях захисту довкілля. 

Що стосується зовнішньої політики, то тут невдоволення суттєво менше, але також значне. 60% французів незадоволені тим, як президент позиціонує Францію у світі і реагує на кризові ситуації міжнародного рівня.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ