Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже вся техніка у Криму була відремонтована, - ВМС України

Українська військова техніка, яка залишилася на території анексованого Криму, не є "мотлохом", як її називають в Російській Федерації. Про це повідомив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко, - 112.ua.

"На період анексії Криму з 8 бойових кораблів не на ходу був тільки один ВДК "Ольшанский". Там потребували ремонту головні двигуни. Те, що кажуть, що був "мотлох", - це не відповідає дійсності", - сказав він.

Воронченко розповів, що в Криму залишилася берегова техніка - два батальйони БМП і стільки ж БТР (були готові до використання, БТР потребували ремонту на 15-20%). Також там перебували 7 дивізіонів артилерії та 4 мінометні батареї (в цілому стані). Авіатехніка, що була в стані експлуатації, зараз на території України.

Командувач наголосив, що до заяви Путіна про техніку варто ставитися з обережністю, щоб не стати "розмінною картою в кремлівській грі". Також він додав, що крейсер "Україна", якщо буде доведений до боєготовності, перейде до ВМС. Але в руках РФ залишилися всі комплектуючі, а "його переобладнання - це вже застарілий проект".

Нагадаємо, що сьогодні Путін заявив, що РФ готова передати Україні її військову техніку з Криму. Він підкреслив, що вся техніка "в жалюгідному стані". За його словами, йдеться про десятки кораблів і десятки бойових літаків.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ