Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медиків безоплатно вакцинуватимуть проти грипу

Вакцинація проти грипу не входить до переліку безоплатних щеплень, однак рекомендована людям з груп ризику, серед яких — медики. Наразі 60 тисяч доз вакцини проти грипу, які Україна отримала в рамках міжнародної ініціативи PiVi, розподілено до областей для проведення безоплатних щеплень серед медичних працівників, - інформує пресслужба МОЗ.
Фото: Depositphotos

Грип — це гостре вірусне захворювання, що найчастіше вражає органи дихання, може протікати в тяжкій формі, спричинити ускладнення: пневмонії, отити, синусити, менінгіт та навіть призвести до смерті. Вакцинація рекомендована усім, хто працює в місцях масового скупчення людей: медпрацівникам, учителям, а також вагітним, пацієнтам із хронічними захворюваннями, дітям до 5 років та людям старше 60 років. 

Щорічна вакцинація — найдієвіший засіб для профілактики грипу. Вакцина не впливає негативно на імунітет людини, а зміцнює його. Зробити щеплення проти грипу можна не лише на початку, а і впродовж усього епідсезону. 

В Україні доступні дві вакцини проти грипу, які пройшли державний контроль відповідності показникам якості та продаються в аптеках. 151 100 доз вакцини французького виробництва та ще 114 000 доз вакцини корейського виробництва.

Нагадаємо, у жовтні почався епідемічний сезон, тобто щотижня серед населення зростає кількість респіраторно-вірусних сезонних захворювань, як ГРВІ, COVID-19 та грип. За перший тиждень жовтня зареєстровано 119 063 випадки захворювань (ГРВІ, COVID-19 та грип), до лікарень потрапило 3 150 осіб, 1 776 — це діти до 17 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ