Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медики розповіли про епідеміологічну ситуацію на Львівщині

На Львівщині циркулює штам коронавірусу «Омікрон», проте новий підвид — «Кракен» уже виявили у чотирьох сусідніх областях, тому він може швидко поширюватися.
Наталя Тімко

Про це повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталя Іванченко-Тімко під час засідання комісії з питань охорони здоров’я та материнства ЛОР.

«Новий штам коронавірусу «Кракен» легко і швидко передається від людини до людини. Основні симптоми сильний головний біль, висока температура, нежить, а згодом кашель та біль у м’язах. Найкоротший інкубаційний період вірусу становить 2 - 4 години», — розповіла Наталія Іванченко-Тімко.

Станом на 24 лютого 2023 року у Львівській області підтвердили 327 931 випадок захворювання на COVID-19 з початку пандемії. З них активних хворих 2480 осіб. Упродовж останнього тижня 2100 мешканців отримали щеплення. Загалом в області щеплені першою дозою вакцини понад мільйон 200 тис.осіб, бустерну дозу отримали понад 14 тисяч мешканців області.

Директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України також зазначила, що цього року зафіксовано нетипову для Львівщини кількість випадків поширення сказу — 10 випадків. У Стрийському, Дрогобицькому, Золочівському та Львівському районах дикі тварини покусали домашніх тварин і таким чином поширювали сказ. Антирабічні щеплення призначено 15 особам, які звернулися за допомогою до медиків.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ