Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Медзаклади Львова перевіряють: в одного з керівників вилучили кругленьку суму

Правоохоронці продовжують розслідувати корупційну схему, яку налагодили керівники медзакладів Львова й області. Тривають масові обшуки у лікарнях та у помешканнях головних лікарів і директорів.

Про це у коментарі для 032.ua розповіла головна прокурорка Львівської області Ірина Діденко. За її словами, від учора і досі тривають 16 обшуків в медичних закладах та за місцем проживання головних лікарів та директорів цих закладів. 

“Вже вилучено документацію щодо поставок засобів медичного призначення, чорнові записи, готівкові кошти. Як приклад, в одного з керівників медзакладу обласного рівня вилучено понад 50 тис. євро, 22 тис. доларів США та 189 тис. грн. Слідчі дії тривають,” – сказала Ірина Діденко.

Вона відмовилась повідомити про кого саме йдеться, однак, за інсайдерською інформацією журналістки 032.ua Юлії Лавришин, ідеться про директора Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігоря Ковальчука.

Цікаво, що у своїй останній декларації Ігор Ковальчук не вказав жодних збережень у готівці. А за минулий рік він отримав 159 тис. грн зарплати та 17,5 тис. грн пенсії.

Правоохоронці продовжують розслідування та після встановлення суми збитків почнуть оголошувати підозри йому та іншим керівникам медзакладів, які були задіяні, у корупційній схемі.

Довідково. 70-річний Ігор Ковальчук є уродженцем Бродівського району Львівської області та директором Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Львівської обласної ради. На цю посаду його призначили у квітні 2018 року, а до того він був головним лікарем центру. Також Ігор Ковальчук є депутатом Львівської обласної ради від партії "Народний Рух України".

Нагадаємо, прокуратура підозрює у корупції керівництво щонайменше 10 лікарень Львова та області, зокрема це Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, Львівська обласна клінічна лікарня "ОХМАТДИТ", Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Лікарня швидкої медичної допомоги Львова, Львівський обласний клінічний кардіоцентр, Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, Львівська обласна психіатрична лікарня "Заклад", Реабілітаційний центр дітей з вадами зору "Левеня", а також Жовківська, Перемишлянська та Рава-Руська райлікарні. За даними слідства, керівництво медзакладів прописувало тендери на витратники так, щоб у них вигравала одна і та ж компанія "Едвіл" і брало за це відкати у розмірі 10-15% від суми договорів.

На Львівщині керівники медзакладів організували корупційну схему

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ