Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Меморіальний музей запрошує на відзначення 156-річчя з дня народження Михайла Грушевського

У четвер, 29 вересня, Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові відзначатиме 156 річницю з дня народження видатного українського історика, голови УЦР Михайла Грушевського та 120 річницю з часу побудови вілли Грушевських у Львові.
Фото: Вікіпедія

У програмі заходів: покладання квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському на проспекті Шевченка об 11:00 та урочистості у Львівському музеї Михайла Грушевського починаючи з 16:00.

Щодо подій у музеї, то їх упродовж дня буде чимало: 

Передусім у віллі сімейства Грушевських планують провести дві презентації. Перша презентація стосуватиметься показу раритету з родинної бібліотеки видатного історика, учня Михайла Грушевського Івана Крип’якевича за участи невістки останнього, художниці, громадської діячки Лесі Крип’якевич. Під час наступної презентації гості музею зможуть оглянути авторські графічні роботи "Львівська вілла Грушевських" Романа Петрика.

Крім того, відбудеться лекція "Михайло Грушевський. До історії новітніх досліджень": наукові сходини", а також відкриття виставки "Сучасне грушевськознавство із фондової збірки музею".

"Поговоримо про історію розвитку грушевськознавства, його джерела, сучасний стан  та перспективи. До участі та обговорення запрошені знані дослідники та видавці спадщини Михайла Грушевського: Леонід Зашкільняк, Ігор Мельник, Лідія Веремієнко, Роман Кушнір, Степан Гелей, Мирон Капраль",  – зокрема повідомляють у музеї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ