Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мені відомі спроби заангажувати священиків до політики — Юрій Підлісний

Голова Комісії у справах мирян Львівської Архієпархії УГКЦ Юрій Підлісний сьогодні, 10 лютого, під час прес-конференції повідомив, що головною метою З’їзду мирян УГКЦ на тему “Відповідальності Вірних за Церкву і Державу” — є стимулювання мирян до активного життя в церкві, до організованості в різні спільноти, товариства, а також спробувати налагодити організований вплив на ті процеси, які відбуваються в суспільстві.
«Кожен виборець є відповідальним за свій вибір під час парламентських чи президетських виборів, — зазначив Юрій Підлісний. — І до виборів, і після виборів ми повинні дбати про своє середовище, і ми не повинні мовчати, коли твориться зло».
«Були спроби заангажувати священиків та єпархії до партійних списків, і мені відомі такі випадки, проте Божий Закон забороняє такі дії», — зазначив  голова Комісії у справах мирян. За його словами, священики мають право на часткову участь у виборах, проте на це потрібен дозвіл Синоду єпископів, і лише за умови надзвичайної ситуації, на зразок Помаранчевої революції.
Як зазначив віце-президент адвокатської компанії «Павленко-Стаценко-Осінчук» Андрій Костюк під час Помаранчевої революції священики виступили не за Ющенка, а за чесні і справедливі вибори.
10 лютого 2006 року у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа вперше в Україні відбувається З’їзд мирян УГКЦ тема якого “Відповідальність Вірних за Церкву і Державу”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ