Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Мер Тернополя вимагає, щоб кандидатів у мери перевіряли у психіатра

Міський голова Тернополя Роман Заставний ініціюватиме законодавчу норму про обов'язкову психіатричної перевірки усіх кандидатів на посаду мера. Про це Заставний повідомив в інтерв'ю місцевому виданню «Номер один».

Свою ініціативу він пояснив тим, що досить багато кандидатів на посаду міського голови Тернополя дають нереальні обіцянки.

«Здається, вони живуть не на цій планеті. Адже де ви бачили в сьогоднішніх реаліях житло за 100 доларів або тротуари з підігрівом. Тому після виборів буду звертатися до Верховної Ради, щоб закон про місцеві вибори доповнили ще одним документом - довідкою для кандидатів на посаду міського голови від психіатра на адекватність», - сказав Заставний.

При цьому він додав, що частина обіцянок його опонентів згідно з чинним законодавством кваліфікуються як підкуп виборців, а деякі просто фантастичні.

«Але це тест для всіх виборців. Наскільки глибоко вони можуть аналізувати ситуацію і хоча б частково відрізняти звичайний обман і брехню від раціональних зерен», - сказав Заставний.

Як повідомляли ЗМІ, у своїх програмах кандидати на посаду міського голови Тернополя обіцяють виборцям безкоштовно 0,01 га землі, побудувати Діснейленд і навіть обігрівати тротуари. Зокрема, кандидат на посаду міського голови від Партії регіонів, заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч обіцяє кожному тернополянину у разі обрання його мером безкоштовно надати 10 соток землі згідно зі ст. 121 Земельного кодексу України.
У свою чергу кандидат від партії «Наша Україна», голова правління ВАТ «Тернопільбуд» Василь Лило обіцяє у своїй програмі побудувати в Тернополі для дітей міні-Діснейленд, кандидат від УНП, директор ТОВ «Креатор буд» Ігор Гуда - дешеве соціальне житло, а кандидат від ВО «Свобода», екс-заступник голови обласної податкової адміністрації Сергій Надал - підігрів тротуарів і безкоштовний проїзд у маршрутках всім без винятку пільговикам без обмежень, передає Обком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ