Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Турки нарешті отримали водогін

У Турці на Львівщині завершують третю чергу водогону. Райцентр був без водопостачання із початків Незалежності, відколи через банкрутство комунальних підприємств перестали обслуговувати старі австрійський і радянський водогони, повідомила організація «Люди ВОЛІ».

«Можете уявити собі – багатоповерхівка качала насосами воду із колодязя? – розповідає міський голова Турки і людина ВОЛІ Геннадій Когут. - У години пік води не вистачало на усіх. Через відсутність очисних блоків вода могла бути просто червона. А у літню посуху люди боялися лишитися без води. Ще з «Майданом Турківщини» ми блокували вирубку Карпат «Галсільлісом» в урочищі Ями, де знаходиться міський водозабірник. Бо через знищення Карпат води все менше. Але основне завдання було -  довести цю воду сімом тисячам мешканців».

У попередні роки міська рада підписала угоду з Українським фондом соціальних інвестицій. На 1 мільйон 200 тисяч гривень були зроблені розгалуження по вулицях.

«Нам, завдяки народному депутату Юрію Дерев’янку, вдалося продовжити співпрацю з УФСІ і додатково залучити 1 мільйон 250 тисяч гривень. З них 250 тисяч - виділила сама міська рада. Зробили 17 гідрантів. Підключили центр міста до води, багатоповерхівки і частину приватного сектору. І практично на 80 відсотків вирішили проблему водопостачання Турки», - пояснив голова.

Залишилося виготовити документацію, провести аналізи, розробити ціни на послуги і створити службу обслуговування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ