Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканців Львівщини закликають не палити суху траву

Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації вкотре закликає мешканців області не допускати самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків і пам’ятати про шкоду природі внаслідок пожеж в екосистемах, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами в.о. директора департаменту Олександра Харчука, на території області продовжуються випадки самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків, що призводить до виникнення пожеж в екосистемах.

Так, 3 квітня на території 8 районів області та одного міста обласного значення підрозділи Головного управління ДСНС України у Львівській області гасили пожежі, пов’язані з випалюванням сухої рослинності на відкритій території, загальною площею 2,658 га, а також ліквідували пожежі на місцевому сміттєзвалищі в с. Тарнавиця Яворівського району та загоряння лісової підстилки в лісі, який належить Пустомитівському ДЛГП "Галсільліс" в с. Підсадки Пустомитівського району.

З метою запобігання випадкам самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків тривають заходи із контролю за дотриманням природоохоронного законодавства мешканцями області.

Зазначимо, станом на 4 квітня за самовільне випалювання сухої рослинності до адміністративної відповідальності працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області, а також громадські інспектори з охорони довкілля притягнули 99 осіб. На порушників накладено штрафи на загальну суму 17493 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ