Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Мешканцям аварійного будинку в Дрогобичі придбають нове житло

Як повідомили у прес-службі Дрогобицької міської ради, 15 мільйонів гривень з необхідних 40 млн 721 600 грн надійшло з держбюджету на рахунок виконавчого комітету Дрогобицької міської ради для закупівлі житла мешканцям аварійного будинку №101/1 на вул. М. Грушевського.
У Дрогобичі обвалився будинок. Фото: ДСНС

Це перший транш, – наголошують у відділі НС та ЦЗН ДМР.

З цього приводу на позачерговому засіданні сесією Дрогобицької міської ради було прийнято низку рішень.

Рішенням сесії ДМР встановлено граничну (максимальну) вартість одного квадратного метра загальної площі житла, яке повністю придатне для проживання (без затрат на проведення будь-яких ремонтних робіт капітального характеру), для розрахунку витрат на придбання житла виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради мешканцям, які потребують відселення з аварійного житлового будинку № 101/1 на вул. М. Грушевського у м. Дрогобичі Львівської області, у розмірі 16 000 гривень за метр квадратний.

«Після пройдених всіх бюрократичних процесів, це лише початок практичного вирішення проблеми. Цей процес завершиться тоді, коли кожен мешканець будинку отримає житло. Тоді ми зможемо сказати, що ми повністю виконали зобов’язання перед громадянами. Відмічу, що більшість мешканців будинку №101/1 налаштовані позитивно. Зараз все залежить від злагодженості дій та швидкого виконання всіх процедур, які необхідно зробити для придбання нового житла», – прокоментував ситуацію міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Особам, які самостійно не знайдуть житло для купівлі, пропозиції надаватиме спеціальна комісія.

Охочих продати житло закликають звертатися до відділу НС та ЦЗН Дрогобицької міської ради: м. Дрогобич, пл. Ринок, 1, каб. 306, тел. (03244) 2-11-62.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 28 серпня 2019 року, вночі, на лінію "101" надійшло повідомлення про обвал будинку в м. Дрогобич вул. Грушевського, 101/1.

Рятувальники дістали з-під завалів тіла вісьмох людей. Серед загиблих 4-річний хлопчик, 20-річна дівчина, чотири жінки віком 44, 64, 79 та 80 років, а також двоє чоловіків віком 42 та 62 роки.

Попередньо під час брифінгу заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Петро Коротинський проінформував, що під завалами будинку у Дрогобичі можуть перебувати ще п'ятеро осіб.

29 серпня через обвал будинку в Дрогобичі затримано двох комунальників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ