Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканцям Львівщини тепер легше захистити своє майно від шахраїв

Сьогодні, 13 жовтня, під час брифінгу у медіацентрі "Україна" заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку Олександр Кулепін та заступник Міністра юстиції Сергій Орлов презентували запуск нової послуги — реєстрацію права власності на нерухоме майно онлайн.
Фото: Медіацентр "Україна"

Львівщина стала першою областю, де можна скористатися новою послугою. Як повідомив Олександр Кулепін, ця послуга вже доступна на порталі Дія.

"В Україні є реєстр прав власності на нерухоме майно, який дозволяє перевірити кому належить майно. Коли права власності зареєстровані в цьому реєстрі — то це є надійним захистом від підроблення документів шахраями чи рейдерами. Тепер всі громадяни, які володіють майном, особливо якщо таке право власності виникло до 2013 року, можуть онлайн зареєструвати його в цьому реєстрі. І не треба нікуди ходити", — пояснив він.

Для реєстрації права власності на нерухоме майно онлайн необхідно знайти на порталі Дія.Державні послуги рядок, куди ввести фразу "Державна реєстрація прав на нерухоме майно", і подати заявку.

"Це значно легше ніж було раніше, адже до запуску цієї послуги треба було йти до реєстраторів чи в ЦНАП, вони просили принести довідку з БТІ, треба було їхати в БТІ замовити послугу, потім знов їхати її отримати, і потім знов до реєстратора/ЦНАП", — додав Кулепін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ