Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мешканцям Перемишля презентували виставу "Украдене щастя"

У неділю, 25 вересня, на запрошення Народного дому у Перемишлі (Республіка Польща) відбувся виступ львівського театру "У Кошику" з виставою "Украдене щастя" Івана Франка. Глядачам та гостям представили сучасну театральну версію, яка пропонує нове тлумачення п'єси. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христини Береговської, сучасну інтерпритацію твору представили у рамках програми розвитку та популяризації української мови та культури, історичної свідомості громадян в Україні та за кордоном. 

"Побутова драма Франка наближається до античної трагедії, де долею героїв керує фатум чи Божа воля, - розповідає про концепцію п'єси Христина Береговська. - У виставі, основою якої є звук і ритм "аркану" (бойового карпатського танцю), розгортається містерія пристрасті та вічна таїна кохання".

Слід зазначити, що захід відбувся за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ