Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Метою ударів ворога по енергетиці є знищення маневрової генерації – Герман Галущенко

Внаслідок російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури система втратила значний обсяг генерації електроенергії.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбулося у Чернівцях під головуванням Президента України Володимира Зеленського. 

«Удари з 22 березня відбуваються по енергетичній системі щодня, вони наймасштабніші, навіть якщо порівнювати з 2022 - 2023 роками. Ми втратили значний обсяг теплової та гідрогенерації. Також відбуваються удари по об’єктах передачі електроенергії. Ворог спланував усі удари, щоб знищити маневрову генерацію в країні», - підкреслив очільник Міненерго.  

«Але, незважаючи на всі ці атаки, систему втримано, вона збалансована і сьогодні працює стабільно», - наголосив Герман Галущенко. 

Міністр ознайомив учасників Конгресу із заходами, які плануються для відновлення і нарощування потужностей. 

«Найбільш швидке рішення – це ремонт того, що пошкоджено. Наші групи вже працюють у країнах, які запропонували використати старе аналогічне обладнання як донорів для можливого ремонту устаткування», - зазначив він. 

Також планується збільшення пропускних спроможностей для імпорту електроенергії. Окрім цього, почалася реалізація проєктів для нарощування та масштабування маневрових потужностей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ