Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Microsoft допоможе побудувати захищену ІТ-інфраструктуру Міноборони

Міністерство оборони України заявляє, що домовилося про співпрацю з компанією Microsoft у впровадженні сучасних інформаційних технологій у сфері оборони з урахуванням стандартів і підходів НАТО, - Радіо Свобода.

За даними відомства, співпраця передбачає залучення досвіду співпраці Microsoft зі збройними силами держав-членів НАТО, ЄС і зі США до побудови захищеної ІТ-інфраструктури Міністерства оборони, впровадження інформаційних систем оборонного призначення і забезпечення необхідного рівня їх надійності, а також надання підтримки у підготовці ІТ-фахівців українського оборонного відомства.

У Міноборони додали, що меморандум про співпрацю підписали 27 листопада.

На початку жовтня Верховна Рада України ухвалила закон, що визначає основні об’єкти кіберзахисту, які в сукупності складають критичну інфраструктуру.

Наприкінці вересня посол США в Україні Марі Йованович заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні понад 5 мільйонів доларів у рамках нової допомоги в сфері кібербезпеки.

27 червня в Україні сталася масштабна хакерська атака, яка вразила комп’ютери уряду, банків, підприємств. Про кібератаки повідомили і в інших країнах.

Служба безпеки України 1 липня заявила про причетність російських спецслужб до атаки комп’ютерного вірусу Petya.A. За даними СБУ, зараження комп’ютерних систем відбувалося в декілька етапів напередодні Дня Конституції України через використання прикладного бухгалтерського програмного забезпечення.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ