Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінагрополітики: урожай в Україні буде на 10% більший, ніж торік

Ведеться активна робота щодо збільшення обсягів експорту сільськогосподарської продукції

Фото: Depositphotos

Цьогорічний урожай прогнозується на рівні понад 79 млн тонн. Це на 10% більше, ніж торік.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський у рамках участі в засіданні Ради ЄС з питань сільського господарства та рибальства провів зустріч з Міністром сільського господарства, рибальства та продовольства Королівства Іспанія Луїсом Планасом Пучадесом.

У переговорах також взяв участь заступник Міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич.

Сторони обговорили ситуацію в агросекторі України. Зокрема, експорт та транзит української сільськогосподарської продукції, підтримку аграріїв.

Микола Сольський повідомив, що ведеться активна робота щодо збільшення обсягів експорту сільськогосподарської продукції. За його словами, з портів Одеси у вересні-жовтні вже вийшло понад 20 суден з різним вантажем, в тому числі, агропродукцією.

Також, зазначив Міністр, збільшуються обсяги транзиту агропродукції через Дунайські і румунські порти, такі як Констанца.

Міністр агрополітики розповів, що цьогорічний урожай прогнозується на рівні понад 79 млн тонн. Це на 10% більше, ніж торік.

Водночас Микола Сольський зауважив, що через постійні обстріли портів страждає інфраструктура, тому Україна потребує посилення протиповітряної оборони. Крім того, потрібна підтримка українським аграріям, які постраждали через повномасштабне вторгнення росії.

Зі свого боку Луїс Планас Пучадес зауважив, що Іспанія уважно стежить за розвитком подій і буде надалі підтримувати Україну. У тому числі, підтримує розширення шляхів експорту, щоб українські аграрії могли продати сільськогосподарську продукцію.

Засідання Ради ЄС з питань сільського господарства та рибальства проходить 23-24 жовтня в Люксембурзі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ