Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінфін: до держбюджету залучать ще 1,25 млрд дол. від Сполучених Штатів

13 вересня Заступник Міністра фінансів України Ольга Зикова підписала Протокол переговорів щодо залучення до держбюджету 1,25 млрд дол. США від Сполучених Штатів через Цільовий фонд Світового банку. Про це повідомили 14 вересня у пресслужбі Міністерства фінансів України.
Ольга Зикова

Ольга Зикова підписала Протокол переговорів щодо залучення до держбюджету гранту у розмірі 1,25 млрд доларів США від Сполучених Штатів Америки у рамках Проєкту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine).

Кошти буде спрямовано на підтримку незахищених верств населення, а також тих, хто працює на забезпечення виконання функцій держави та надання освітніх і медичних послуг (державних службовців, освітян, медиків, працівників служб першого реагування).

Заступник Міністра фінансів України висловила подяку Світовому банку за безпрецедентну допомогу, що надається Україні з початком повномасштабного вторгнення: “Незмінна та дієва підтримка Світового банку в межах Проєкту PEACE in Ukraine дозволила Уряду України виконувати основні державні функції на національному та регіональному рівнях, у тому числі розв'язувати соціальні питання з підтримки населення”.

Завдяки Проєкту PEACE in Ukraine Міністерство фінансів України залучило грантів та позик на загальну суму 19,5 млрд доларів США та 1,44 млрд євро, з яких 17,97 млрд доларів США – гранти.

Найближчим часом очікується підписання Угоди про зазначений грант Цільового фонду багатьох донорів між Україною та Міжнародним банком реконструкції й розвитку (МБРР) і Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) та спрямування коштів до державного бюджету України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ