Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінфін: транш від МВФ спрямують на поповнення резервів

Другий транш кредиту МВФ обсягом в 1,7 млрд доларів спрямують на поповнення резервів Національного банку України, повідомило Міністерство фінансів.

Міністерство фінансів вітає сьогоднішня рішення Ради директорів МВФ щодо надання Україні другого траншу кредиту обсягом $1,7 млрд. в рамках чотирьохрічної Розширеної програми фінансування Міжнародного валютного фонду (Extended Fund Facility, EFF).Даний транш, надходження якого очікується найближчими днями, буде спрямовано на поповнення резервів Національного банку України.

Розширена програма фінансування є головною складовою плану Міністерства фінансів зі стабілізації економіки України та закладання підвалин для відновлення її зростання, починаючи з 2016 року. У поєднанні з глибинними та амбіційними реформами, що здійснюються Урядом України, отримання нового траншу буде сприяти подальшому відновленню економіки та зміцненню довіри до фінансових ринків, як з боку інвесторів, так і українських громадян.

Сьогоднішнє рішення щодо виділення другого траншу кредиту стало можливим завдяки прогресу України у виконанні низки реформ, що мають спільну підтримку Уряду та МВФ. Зокрема, реформ, проведення яких стало можливим завдяки ухваленню 16 липня Верховною Радою України чотирьох законопроектів, що роблять значний крок у реформуванні сектору державних фінансів, посиленні захисту прав українських вкладників, та в антикорупційній сфері.

Другий транш є частиною Розширеної програми фінансування загальною сумою $17,5 млрд., чотирьох річне фінансування за якою пов’язано з виконанням Україною програми реформ. Перший транш кредиту обсягом $5 млрд., що складає майже 30% від загальної суми кредиту, Україна отримала одразу після погодження програми в березні поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ