Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінфін запевнив, що повністю профінансував виплати пенсій

Міністерство фінансів стовідсотково профінансувало видатки державного бюджету, які спрямовуються Пенсійному фонду на виплату пенсій. Про це повідомляється на офіційній сторінці міністерства в Facebook.

"Відповідно до помісячного розпису асигнувань загального фонду державного бюджету видатки на виплату пенсій за січень-липень 2018 року затверджені у сумі 83,4 млрд гривень", - йдеться у повідомленні. 

"Станом на 25 июля 2018 року зазначені видатки державного бюджету профінансовані стовідсотково. 12 липня 2018 року був перерахований Пенсійному фонду останній платіж на суму 2,5 млрд гривень", - додають у міністерстві.

Окрім того, відповідно до Бюджетного кодексу Пенсійному фонду на покриття тимчасових касових розривів надаються позики з єдиного казначейського рахунка на виплату пенсій.

23 липня 2018 року з єдиного казначейського рахунка Пенсійному фонду на виплату пенсій було надано позичку у сумі 1,5 млрд гривень. 

Як стало відомо, затримка пенсій в липні 2018 року сталась через касовий розрив надходжень від єдиного соціального внеску.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ