Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Міністерство освіти витратить 54 мільйони на створення ще одного сайту

Лілія Гриневич заявила, що МОН потребує 54 млн грн для створення онлайн-платформи, яка супроводжуватиме реформу нової української школи, - Освіта.ua.

При цьому, ідею і модель платформи Україна має намір скопіювати з ізраїльського аналогу.

Про це вона сказала під час зустрічі з міністром екології Держави Ізраїль, міністром у справах Єрусалима і спадщини Ізраїлю Зеєвим Елькіним.

За словами Гриневич, Україна розглядає можливість співпраці з Ізраїлем для створення Національної освітньої онлайн-платформи, на якій зберігатимуть освітні матеріали для школярів, педагогів та батьків.

«Електронна платформа потрібна нам для повноцінного супроводу реформи освіти. Для нас дуже важливо підтримати вчителів та надати їм інтерактивні онлайн матеріали, які допоможуть якісно використовувати компетентнісні методики навчання. Також ця платформа має відіграти важливу роль у підвищенні доступу дітей з сільських територій до якісної освіти», – зазначила Гриневич.

Вона повідомила, подібна платформа розроблена в Ізраїлі вже давно. Зараз Україна шукає можливості для реалізації проекту, в межах якого ізраїльська сторона допоможе перенести готові рішення зі своєї платформи на українську.

«З ізраїльської платформи нас цікавить дружній інтерфейс – середовище, яке можна доповнити матеріалами – розробки з математики для початкової школи та 150 STEAM-симуляцій. Усе це коштує грошей, і ми шукаємо партнерів, які можуть допомогти нам у цьому питанні. Зі свого боку ми попередньо вже маємо домовленості, що у держбюджет на 2018 рік буде закладено близько 54 млн грн на закупівлю «заліза» для роботи платформи та її супроводу. У низці країн такі проекти фінансував Світовий банк, але свого часу, за міністра Табачника, був провалений освітній проект з цією організацією. Зараз ми маємо з ними менший проект і з великою інвестицією вони зможуть зайти лише у 2019 році», – додала Лілія Гриневич.

У відомстві підкреслюють, що створення національної освітньої онлайн-платформи передбачено реформою Нова українська школа, що стартує 2018 року.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ