Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міністерством оборони визначено основні пріоритети фінансування на 2019 рік

Як повідомили у прес-службі МОУ, Міністерством оборони визначено основні пріоритети фінансування на 2019 рік.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" Міністерству оборони передбачено 102,5 млрд грн (2,6% ВВП), а саме: 101,7 млрд грн – Міністерству оборони та 0,8 млрд грн – Державній спеціальній службі транспорту, що входить до системи Міноборони. Ці видатки у порівнянні з 2018 роком збільшено на 10,9 млрд грн, або на 12%. Про це сьогодні, 22 січня, зазначив перед початком прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України на брифінгу Державний секретар Міністерства оборони України Олександр Дублян.

"Міністерством оборони на поточний рік визначені такі основні пріоритети фінансування: збільшення не менше ніж на 30% розмірів грошового забезпечення військовослужбовців, оснащення військ сучасними зразками озброєння та військової техніки, матеріально-технічне забезпечення військ, у першу чергу, які залучені до ООС", - зазначив Олександр Дублян.

Він також нагадав, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» Міністерству оборони України передбачено видатки для виплати грошового забезпечення військовослужбовцям у сумі 49,6 млрд грн.

"Порівняно з 2018 роком фонд грошового забезпечення на 2019 рік збільшено на 15,2 млрд грн, або на 41%. Зазначене підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців буде здійснено за рахунок збільшення його додаткових видів, а саме: надбавки за особливості проходження служби та щомісячної премії", - розповів Держсекретар Міноборони України.

"Середній розмір грошового забезпечення в 2019 році контрактника Сухопутних військ становитиме – 11,3 тис. грн, а молодшого офіцера - 15,9 тис. грн", - повідомив Олександр Дублян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ