Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міністр фінансів України візьме учаcть у Kонференції G-20

Міністр фінансів України Оксана Маркарова 7 травня 2019 р. візьме участь у Конференції високого рівня з питань фінансування міжнародного розвитку, яка пройде у Парижі за підтримки керівництва Великої двадцятки, - повідомляє прес-служба Мінфіну.

Цього разу ключовим питанням заходу буде проблема фінансової стійкості та необхідність балансу між фінансовими потребами країн та виваженим підходом до управління державним боргом.

Цей захід об'єднає понад 60 світових фінансових лідерів: міністрів фінансів, голів центральних банків, керівників міжнародних фінансових установ та приватних інституцій, - які обговорюватимуть можливості та практики фінансування державних пріоритетів для сприяння економічному зростанню та досягненню цілей сталого розвитку без створення надмірного боргового навантаження на державні фінанси.

ʺВелика честь виступити на Конференції G-20 є також чудовою нагодою поділитися унікальним досвідом України у стабілізації економіки та переході до стійкого зростання, незважаючи на кризу 2014 року та військову агресію. Ми змогли знизити частку державного боргу з 80,9% ВВП у 2016 році до 60,9% у минулому, а за підсумками першого кварталу 2019 року вона ще менше. Тобто ми впевнено йдемо до цілей, закладених у Середньостроковій стратегії управління боргом, і до кінця 2020 року розраховуємо досягнути позначки 49%. Це один з показових результатів відповідальної бюджетної політики і успішних структурних реформ, - сказала Оксана Маркарова. - Позитивний досвід України стане в пригоді G-20 під час напрацювання спільних рекомендацій, які дозволять країнам краще розвивати локальні ринки, управляти боргом і таким чином ставати стійкішими в очікуванні сповільнення світової економікиʺ.

Висновки Конференції будуть враховані при підготовці червневої зустрічі міністрів фінансів і керівників центральних банків країн G-20, а також у спільній роботі Міжнародного валютного фонду і Групи Світового банку щодо подолання вразливості боргів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ