Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міністри фінансів країн ЄС обговорять бюджет єврозони на 2017 рік

Міністри фінансів країн Євросоюзу зустрінуться в Брюсселі у понеділок, щоб оцінити валютні прогнози на 2017 рік в бюджеті блоку з 19 країн.

На засіданні 5 грудня, як очікується, міністри зосередять увагу на країнах, які можуть порушити боргові і дефіцитні зобов’язанні єврозони, зокрема Італія і Греція.

Напруженість у відносинах між Італією і Європейським союзом виникла на тлі планів проти жорсткої економії в Італії, зокрема зниження податків, пенсійних надбавок і виділення коштів для вирішення міграційних проблем та покриття збитків від недавнього землетрусу.

Зустріч міністрів фінансів проходитиме також наступного після референдуму в Італії дня, коли італійські виборці відкинули на референдумі конституційну реформу, яка дозволила б проєвропейському прем’єру Маттео Ренці проштовхнути економічні реформи. Сам Ренці оголосив про свою відставку. Таке рішення серед аналітиків викликало перестороги, що Європа може постати перед ще однією фінансовою кризою.

У другій половині дня понеділка міністри фінансів, як очікується, переглядатимуть бюджету Греції на 2017 рік і поговорять про те, чи продемонстрували Афіни прогрес у реформах.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ