Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінкульт затягує з дозволом декомунізації в селі на Львівщині

1/2
У Самбірському районі на Львівщині готові демонтувати два пам'ятники радянським солдатам і провести перепоховання на цвинтар, проте Мінкульт досі не дає дозвіл.

Як повідомив Стрілківський сільський голова, Стрілківська сільська рада у квітні 2022 року прийняла рішення "Про демонтаж пам'ятників, та пам'ятних знаків" та вирішила демонтувати пам'ятники, комуністичну символіку та її елементи і пам'ятні знаки, які розташовані на території Стрілківської сільської територіальної громади. 

Зокрема мова йде про пам'ятник на братській могилі радянських воїнів, який розташований в селі Топільниця Самбірського району, та пам'ятник невідомому солдату, який розташований в селі Стрілки Самбірського району Львівської області.

Також сільська рада прийняла рішення "Про надання дозволу на перепоховання останків радянських військовослужбовців", та надала дозвіл на перепоховання.

Відповідно було направлене звернення, до Міністерства культури та інформаційної політики для отримання дозволу на проведення археологічних розвідок, розкопок, а також досліджень решток життєдіяльності людини, що містяться під земною поверхнею для проведення перепоховання.

Однак як слідує з листа Стрілківського сільського голови, дозволу від Мінкульту на проведення робіт з демонтажу комуністичних пам'ятників та перепоховання радянських воїнів, досі немає. Про це полвідомили в Facebook-групі Декомунізація. Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ