Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мінмолодьспорт оголосило конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання

До 14 березня 2019 року приймаються пропозиції на конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2020 році.

Про це повідомили учасники прес-конференції, присвяченої оголошенню конкурсу, що відбулась 1 лютого в Укрінформі.

Спікерами на прес-конференції виступили: державний секретар Міністерства молоді та спорту Олег Немчінов, начальник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Микола Ляхович, заступник голови Громадської ради при Міністерстві, голова напрямку національно-патріотичного виховання, волонтерського руху, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Павло Євтушок, член Конкурсної комісії з визначення проектів національно-патріотичного виховання, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2018 і 2019 рр. Віталій Кузьменко.

Олег Немчінов зазначив, що 25 січня Мінмолодьспорт оголосило конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2020 році.

Метою проведення конкурсу є комплексний розвиток національно-патріотичного виховання та надання підтримки громадським об'єднанням.

За словами Миколи Ляховича, з минулого року втілюється конкурсна підтримка проектів і заходів національно-патріотичного виховання, які започатковують та задумують громадські організації, відповідно до пріоритетів, що визначає Уряд. Посадовець акцентував, що визначенню цих пріоритетів передує серйозна робота. Зокрема, проводяться соціологічні дослідження, що окреслює пріоритети, проблемні питання в цій сфері.

Також до уваги був взятий європейський досвід: де багато повноважень і ресурсів органи влади передають інститутам громадянського суспільства. “Коли ми говоримо про національно-патріотичне виховання - ми кажемо про формування української громадянської ідентичності”, - наголосив Микола Ляхович.

Павло Євтушок звернув увагу на збільшення удвічі фінансової підтримки проектів-переможців та закликав долучатися до конкурсу.

Віталій Кузьменко відзначив добру практику Міністерства щодо впровадження конкурсів проектів, тобто залучення громадського сектору до реалізації державної політики у молодіжній сфері та напрямку національно-патріотичного виховання.

За словами члена Конкурсної комісії, проекти, що подавались показують: громадські організації хочуть та готові брати активну участь в розвитку цієї сфери.

Нагадаємо, на 2018 рік було подано 59 проектів від 40 інститутів громадянського суспільства. Протягом року 17 інститутів громадянського суспільства реалізували 28 проектів . Загальна сума фінансування склала  – 4 млн грн.

На 2019 рік  подано 102 проекти від 75 інститутів громадянського суспільства, переможцями визначено 32 інститути громадянського суспільства, які планують реалізують 40 проектів в 2019 р. Загальна сума фінансування – 8 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ