Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони тестує «плавучі бронежилети» для ЗСУ

Міністерство оборони показало, як проходять випробування «плавучих бронежилетів» для спецпідрозділів ЗСУ.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

Наразі продовжують тестувати два зразки плавучих модулів: українського та іноземного виробника. Їх розробляють спеціально для Військово-морських сил, понтонерів, Сил спеціальних операцій та деяких спецпідрозділів Десантно-штурмових військ.

Плавучий модуль кріпиться до бронежилета і витримує вагу не лише військового, а й додаткового спорядження у 27 кілограмів.  Якщо такий бронежилет потрапляє у воду, то повітряна подушка автоматично надувається і підіймає бійця на поверхню. Наразі в Центральному управлінні проводять анкетування бійців, які тестували плавучі бронежилети. 

«Нам дуже важливі відгуки бійців. Після подібних випробувань ми отримуємо важливу інформацію від груп тестування. Це дозволяє покращувати вироби, щоб українська армія отримувала амуніцію, яка створює перевагу над армією ворога», — зазначив Олександр Шарко, головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Раніше міністерство отримало запит на розробку спеціального модуля для бронежилетів, який допоміг би вберегти життя військовослужбовців на воді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ