Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінрегіон закликав захистити історичні будівлі від кондиціонерів та страшних балконів

У Київській міській раді зареєстровано рішення щодо заборони змінювати форму вікон, балконів і встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель.

У свою чергу заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе підтримав цю ідею та закликав інші міста України доєднатися до цієї ініціативи.

"Нарешті в Києві скажуть «ні» горе-балконам та кондиціонерам, які спотворюють фасади! Дуже позитивно сприйняв новину, що у Києві пропонують заборонити змінювати форму вікон, балконів і встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель. У Київраді зареєстрували таке рішення. І дуже сподіваюсь, що місцеві депутати за це проголосують, адже це давно очікуваний і важливий крок до цивілізованого містобудівного планування і вигляду нашої столиці. Це потрібно запроваджувати не лише в Києві, а й по всій Україні!" - повідомив Лев Парцхаладзе.

Він підкреслив, що такої практики самостійного скління та зміни форми балконів та вікон немає в жодній країні Європи. І навіть звичайні житлові "хрущовки" і "сталінки", які не є зовсім привабливими, при збереженні свого єдиного стилю фасаду виглядають акуратніше та краще.

Крім цього, хаотичне скління і прибудова балконів в житлових будинках є дуже небезпечним для жителів і звичайних перехожих. Тому що у більшості випадків ці будівельні роботи виконуються на власний розсуд, без дозволів, правильних прорахунків і в цілому розуміння в будівництві. "Не передбачено архітектурою будівлі - значить заборонено. Такі правила діють у всьому світі, в усіх цивілізованих країнах і містах, якими ми захоплюємося. Париж, Барселона, Мілан і навіть маленькі містечка в Європі. Ми теж можемо і хочемо захоплюватися українською історичною архітектурою Києва, Львова, Чернівців та інших не менш прекрасних українських міст. Тому такі правила повинні бути прийняті і у нас", - додав заступник Міністра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ