Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінцифри долучиться до розробки Європейського цифрового гаманця

Консорціум POTENTIAL (PilOTs for European Digital Identity Wallet) об’єднує 19 країн Європи та має на меті покращити доступ громадян до надійних і безпечних засобів електронної ідентифікації та послуг.

Команда Мінцифри презентувала застосунок Дія на установчій зустрічі міжнародного консорціуму цифрової ідентифікації POTENTIAL у Парижі. Застосунок представили як претендента на визнання однією з офіційних реалізацій Європейського цифрового гаманця.

Зокрема, на зустрічі європейським колегам показали, як у Дії створити та використовувати кваліфікований електронний підпис, як за допомогою застосунку відкривати банківські рахунки, а також як користуватися цифровими документами. 

Наразі консорціум працює над розробкою Європейського цифрового гаманця. 

Це мобільний продукт, який дозволить людям в електронній формі зберігати свої ідентифікаційні дані (еID) і зручно користуватися та ділитися ними як у межах своєї країни, так і за кордоном для отримання різних видів послуг. 

Ідеться про можливість відкривати банківський рахунок онлайн зручно та безпечно, мати постійний доступ до водійських прав у телефоні, користуватися електронним підписом, отримувати електронні медичні рецепти. 

Консорціум POTENTIAL підтримує як національне, так і транскордонне впровадження нового Європейського гаманця цифрової ідентифікації. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ