Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Мінветеранів готується до інтеграції в мирне життя захисників — Лапутіна

Уряд підтвердив і схвалив ініціативу Мінветеранів переходу від військової кар’єри до цивільного життя українських захисників та захисниць.

Про це розповіла міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

За її словами, це нормальна практика для країн НАТО, де ця система існує на практиці. 

«Після перемоги багато людей повернеться до своїх громад і ми маємо створити всі умови для них. У цей період ми перейдемо до відновлення країни та сталого розвитку. Тому тут важливо надати людям інструменти власного розвитку, щоби вони інтегрувалися в родини та економіку громади, отримали цивільну спеціальність», — зазначила очільниця Мінветеранів.

Вона також повідомила, що завдяки створенню декількох пілотних проєктів Міністерство у справах ветеранів разом із Міністерством освіти та науки відпрацьовує Центри ветеранського розвитку в закладах освіти. Це дає змогу створити гнучкі та доступні інструменти опанування цивільної спеціальності. Також планується багато аспектів розвитку ветеранського спорту.

Юлія Лапутіна зазначила, що наразі Міністерство працює над пілотним проєктом інституту помічника ветеранів у Львівській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій областях. Координувати їх діяльність будуть Сервісні центри для ветеранів.

«Ми створюємо екосистему сприяння інтеграції ветеранів у мирне життя. Паралельно із цим ми відкриваємо «ветеранські вікна» в ЦНАП, де будуть доступні всі наявні послуги», — додала очільниця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ