Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міське управління екології закликає мешканців не спалювати сміття

Львів’яни почали активно готуватись до Великодніх свят. Аби прибрати свої помешкання, вони спалюють тогорічну траву, листя, різне сміття біля осель. Наслідки від такого прибирання зовсім невтішні – люди отруюються димом, руйнується ґрунт, у вогні гинуть не лише рослини, а й комахи і тварини, що на зиму впадають у сплячку, корисні мікроорганізми, які роблять землю родючою. Із трави та листя вогонь перекидається на торфовища і ліси, а також на людські оселі.
Управління екології та благоустрою попереджає про відповідальність керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та відомчої приналежності не допускати спалювання сухої рослинності та сміття, і закликає вивозити його на визначене сміттєзвалище. Спалення листя та трави забороняється законодавством України та передбачає адміністративну відповідальність. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Зазначимо, що дим від горіння сухої трави і листя містить усі ті отруйні речовини, які вбирають у себе зелений покрив і крони дерев, зокрема, сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів. Потрапляння пластикового сміття у вогонь робить дим особливо токсичним, що становить чималу небезпеку для здоров'я людей, особливо астматиків, аллергетиків тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ