Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Між прихильниками церков будуть конфлікти через храми, - експерт

Між прихожанами ПЦУ та колишньої УПЦ МП можливі прямі зіткнення у випадку конфліктів навколо храмів. Таку думки висловив політолог Володимир Фесенко.
Володимир Фесенко. Фото Укрінформ.

"Прямі зіткнення між людьми можливі лише у випадку конфліктів навколо храмів. Коли священник захоче перейти до помісної церкви, а частина громади буде проти. Або у випадку розколу в громаді виникне боротьба за контроль над храмом. Такі конфлікти є небезпечніші, ніж закони чи публічні дискусії. Краще хай будуть напружені дискусії, ніж прямі конфлікти. Впродовж наступного року головним буде уникати таких зіткнень", - зазначив експерт. 

Також він заявив, що Московський патріархат вестиме судову війну з владою. 

"Однозначно вони будуть звертатися до Конституційного суд, щоб оскаржити Закон Верховної Ради про зміну назви. Навіть можуть написати звернення до Європейського суду з прав людини. Правова війна вона буде і вона розтягнеться не на один рік. Усю напругу щодо ухваленого Закону нагнітає колишня УПЦ МП своїми протестами під Радою. Ухвалення законів – це виключно політико-правовий конфлікт і він не пов’язаний з масовими акціями", - додав Фесенко. 

На його думку, процес переходу ієрархів колишньої УПЦ МП до нової Православної Церкви України розтягнеться на багато років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ