Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міжнародні донори переказали на українську енергетику майже €200 млн

З початку повномасштабної війни ворог робив усе можливе, аби пошкодити чи знищити нашу енергосистему

Фото: Depositphotos

Загальний обсяг зобов'язань донорів щодо грантових внесків до Фонду підтримки енергетики України сягнув понад 322 мільйони євро.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Із загальної суми на рахунок Фонду фактично переказали 192 мільйони євро від 15 донорів державного та приватного секторів з різних держав. Решта суми - анонсовані внески, які очікуються на рахунку Фонду найближчим часом.

"З початку повномасштабної війни ворог робив усе можливе, аби пошкодити чи знищити нашу енергосистему. І якби не колосальні зусилля наших військових, енергетиків та міжнародних партнерів, йому б це вдалося.

Фонд підтримки енергетики України став ефективним інструментом для залучення грантових коштів від партнерів для закупівлі обладнання", - заявив голова Міненерго Герман Галущенко.

За його словами, при міністерстві функціонує робоча група з питань організації гуманітарної допомоги в енергетичній галузі, яка працює над обробленням запитів на необхідне енергетичне обладнання та паливо від компаній паливно-енергетичного комплексу.

Робоча група вже схвалила запити на закупівлю обладнання і палива на суму в понад 310 мільйонів євро, додали в Міненерго.

При цьому гррантові внески до Фонду зробили державні та приватні донори з Німеччини, Великої Британії, Швеції, Австрії, Ісландії, Іспанії, Данії, Нідерландів, Угорщини, а також Єврокомісія та Регіональна асоціація органів регулювання енергетики (ERRA).

За період з січня до початку жовтня 2023 року у межах роботи Фонду уклали понад 200 угод на закупівлю енергетичного обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ