Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Міжнародний фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum, який відбудеться у Києві з 6 по 9 вересня за підтримки Держкіно України, оголосив учасників, - Укрінформ.
«До міжнародного конкурсу фестивалю надійшло понад 2500 заявок з 75 країн світу. Відібрано 49 робіт з 27 країн. Найбільша кількість фільмів - з Бельгії, Німеччини та Франції. Серед авторів міжнародного конкурсу є учасники відомих фестивалів: Annecy, Tribeca, Berlinale, Animafest Zagreb та інших. Причому одразу дві роботи - українських авторок. Фільм української художниці, ілюстраторки дитячих книжок Нати Метлух Pura Vida братиме участь від Естонії, а "Вниз" (Below) Ольги Макарчук - від Великобританії», - йдеться в повідомленні Держкіно.

Щодо української програми фестивалю, то цьогоріч вона побила рекорди за кількістю заявок - надійшло 76 фільмів. Відібрано 14 робіт, серед яких володар гран-прі фестивалю "Відкрита ніч" - "Причинна: Історія кохання", фільм лауреата Berlinale Степана Коваля "Лабіринт", нові роботи Сашка Даниленка, Микити Лиськова, Ганни Рибак та інших.

Зазначається також, що цього року Linoleum представить спеціальну програму Ladies First - фільми, створені жінками про жінок, про їхні почуття, страхи, можливості та досягнення. Крім того, пройде дискусія на тему жінок-героїнь у сучасних анімаційних фільмах.

Окрім Міжнародного та Національного конкурсів, в рамках Linoleum відбудеться конкурс комерційних фільмів. У цю категорію входять реклама, освітні фільми та відеокліпи. До участі приймалися роботи як закордонних, так і українських авторів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ