Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нинішню Раду при Держкіно визнали незаконною

Сьогодні, 2 листопада, Київський окружний адміністративний суд задовільнив позов Національної спілки кінематографістів України проти Держкіно.

Про це пише Українська правда. 

Своїм позовом кінематографісти вимагали скасувати постанову Кабміну, якою продовжили повноваження нинішньої Ради з питань державної підтримки кінематографії до закінчення війни. Тож на нинішньому засіданні суд задовільнив позов Спілки проти Держкіно в повному обсязі.

Як розповіла виданню адвокатка Надія Денисюк, яка представляла інтереси Національної спілки кінематографістів України, засідання пройшло доволі швидко, без ексцесів, сторони поводили себе в рамках процесу.

"Рішення ще не набуло законної сили. Воно набере законної сили або після перегляду апеляційною інстанцією, або, якщо ніхто не подасть апеляцію, то після закінчення строку оскарження – це 20 днів з моменту виготовлення рішення", – пояснила Денисюк.

Адвокатка переконана, що Кабмін та Держкіно подаватимуть апеляцію на сьогоднішнє рішення суду.

"Я впевнена, що [апеляція] буде. В них така робота. Рішення доволі гучне і резонансне, і справа теж така. Відповідно, думаю, що ні Кабмін, ні Держкіно не залишать це рішення не на їхню користь просто так, а будуть оскаржувати. Судячи по реакції представників тієї сторони, вони це точно будуть робити", – заявила вона.

При цьому Денисюк підкреслила, що Спілка кінематографістів готова боротися до кінця.

Рішення суду прокоментував також кінопродюсер, співзасновник Одеського кінофестивалю Денис Іванов. "Національна спілка кінематографістів України виграла суд! Рішення про подовження повноважень минулої Ради підтримки кінематографії на чолі з Артемом Колюбаєвим визнано незаконним! Це ще не кінець історії, бо за методичками далі буде апеляція. Але це дуже важливий крок вперед для кіноспільноти!" – зазначив Іванов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ