Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МНСники закликають мешканців Львівської області бути обережними на льоду

Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій України у Львівській області просить мешканців Львова та області бути обачними і не виходити на лід у зв’язку з високою небезпекою – повідомили «Гал-іnfо» у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
         „Зима завжди асоціюється із активним відпочинком. Багатьом до вподоби зимова риболовля, катання на ковзанах, хокей. Усі ці види відпочинку пов’язані із перебуванням людей на кризі. Оскільки кількість спеціальних спортивних майданчиків обмежена, мешканці Львівщини облаштовують своє дозвілля на природних водоймах. На жаль, інколи результатом таких розваг стають непоправні нещастя. Цьогоріч у зв’язку з частими різкими коливаннями температури повітря, що зумовлені зміною кліматичних умов, Головне управління МНС України в Львівській області висловлює занепокоєння у зв’язку з ймовірним виникненням надзвичайних ситуацій.
            Згідно зі статистичними даними, з початку 2007 року на водоймах України, у результаті грубих порушень правил поведінки на воді та льоду, загинуло 66 осіб, серед яких 6 дітей. На Львівщині, з цих же причин, зафіксовано два летальних випадки. Зважаючи на це, важливо пригадати кілька основних правил поведінки, котрі допоможуть убезпечити громадян під час активного дозвілля.
            Беручи до уваги складну метеорологічну ситуацію, що спостерігається на теренах України впродовж тривалого часу, ГУ МНС України в Львівській області просить дослухатись до поради взагалі не виходити на лід та не дозволяти цього дітям!”
Нагадаємо, сьогодні зранку на одній із водойм Львова ледь не трапилась трагедія – унаслідок пустощів провалився під лід 8-річний хлопчик. Його було врятовано двома солдатами строкової служби, котрі, ризикуючи життям, витягнули з води дитину та надали їй першу допомогу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ