Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мобільний додаток «Аркуші» запустив сайт із віршами українських поетів

Команда найбільшої легальної онлайн-бібліотеки української поезії «Аркуші» запустила однойменний сайт.

Про це повідомила команда проєкту, – передає Читомо.

Відтепер усі колекції віршів, що були доступні в iOS та Android застосунках, можна читати онлайн тут. Розробницею сайту стала Анастасія Мильнікова. Наразі бібліотека «Аркушів» складається з понад 4000 поезій авторів різних часових відтинків та жанрів. Усі вірші розділені на 14 колекцій: бароко, романтизм, модернізм та інші.

Окремою місією «Аркушів» є публікація та популяризація творчості поетів і поеток, які наразі захищають Україну на фронті, а також ветеранів і ветеранок російсько-української війни. Зараз читачі можуть знайти в колекції «Поезія (з) війни» вірші Валерія Пузіка, Антона Полуніна та Анатолія Дністрового. Список обіцяють доповнювати.

Окрім цього, на сайті «Аркушів» можна читати як поезії класиків української літератури (Тараса Шевченка, Лесі Українки, Степана Руданського та ін.), так і поезії відомих сучасних авторів (Остапа Сливинського, Андрія Хаєцького, Богдана Куценка, Олени Павлової, Мирослава Лаюка, Наталки Маринчак та ін.), тексти поетів і поеток нової генерації (Ірини Сажинської, Надії Глушкової, Павла Щепана, Ростислава Кузика, Софії Ленартович, Анни Комар, Володимира Калини та ін.).

«Аркуші» — некомерційний проєкт про українську поезію, його основою є застосунки для iOS та Android з легальною онлайн-бібліотекою української поезії. «Аркуші» заснував графічний дизайнер, поет і музикант Ілля Стріхар 2020 року, а команда проєкту наразі складається з 5 людей.

«Працюємо над тим, аби відкривати нашим читачам унікальні сторінки української поезії та створювати простір для всіх, щоб творити, відчувати та ділитися поезією. Ми постійно збагачуємо нашу віртуальну бібліотеку новими іменами, зокрема робимо почутими голоси нової ґенерації української літератури. Ділимося новинами зі світу поезії: поетичні фестивалі, книжкові новинки, нові переклади тощо, пишемо про поезію у всіх її проявах, робимо тематичні поетичні добірки, показуємо поезію в інтермедіальному світлі», — йдеться на сайті проєкту.

Як повідомлялося, застосунок «Аркуші» створили у 2023 році. Раніше створили безкоштовну мобільну гру-головоломку на знання української поезії під назвою «Лагода».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ