Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

МОК пропрацьовує варіант з перенесенням Олімпійських ігор

Міжнародний олімпійський комітет вирішить долю токійської Олімпіади впродовж місяця

Томас Бах, президент Міжнародного олімпійського комітету, виступив зі зверненням, у якому розповів про поточний стан речей та оцінив ймовірність того, що Олімпіаду в Токіо буде перенесено на більш пізній термін. Пов'язано це з пандемією Covid-19.

"Шановні спортсмени, в цій безпрецедентному кризі ми всі єдині. Як і ви, ми дуже стурбовані тим, що відбувається через пандемію COVID-19. Людські життя мають пріоритет над усім, включаючи організацію Ігор. МОК хоче бути частиною вирішення проблеми. Тому ми зробили своїм головним принципом – охороняти здоров'я всіх учасників і сприяти стримуванню розповсюдження вірусу. Я хотів би запевнити вас, що ми будемо дотримуватися цього у всіх наших рішеннях, що стосуються Олімпійських ігор в Токіо-2020.

Наша сьогоднішня основна інформація полягає в тому, що приймати остаточне рішення про дату проведення Олімпійських ігор в Токіо-2020 буде передчасним. Перед нами стоїть дилема: скасування Олімпійських ігор зруйнувало б олімпійську мрію 11 000 спортсменів з усіх 206 національних олімпійських комітетів і для всіх людей. Скасування не вирішить жодної проблеми і нікому не допоможе. Тому це не входить в наш порядок денний.

Рішення про відстрочення сьогодні не може окреслити нову дату Олімпійських ігор через невизначений розвиток подій в обох напрямках: поліпшення, яке ми спостерігаємо в ряді країн, завдяки вживанню жорстких заходів, або погіршення ситуації в інших країнах. Ми дуже ретельно працюємо, і ми впевнені, що завершимо ці обговорення протягом наступних чотирьох тижнів.

На відміну від інших спортивних подій, відкласти Олімпійські ігри – надзвичайно складне завдання. Для подальшого вивчення різних сценаріїв буде потрібно повне співробітництво з боку Оргкомітету Токіо-2020 і влади Японії, а також всіх міжнародних федерацій та національних олімпійських комітетів, а також всіх зацікавлених сторін.

Я бажаю, і ми всі працюємо для цього, щоб надія багатьох спортсменів, з усіх п'яти континентів, була виконана: щоб в темному тунелі, який ми всі разом проходимо, ще не знаючи, як довго, олімпійський вогонь був би світлом в кінці цього тунелю".

Нагадаємо, як повідомляв "Гал-Інфо" раніше, всі змагання збірних було скасовано у хокеї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ