Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Молдавани зазіхають на львівський і київський винзаводи

Молдова активізує дії по визнанню прав власності на винзаводи в Києві та Львові. Відповідне рішення було прийняте урядовою комісією під керівництвом прем'єр-міністра Молдови Василя Тарлєва. Про це повідомляє „ЛігаБізнесІнформ”.
У комісії вважають, що необхідно повернути у власність Республіки Молдова  виноробні підприємства, які після розпаду СРСР  залишилися на території колишніх радянських республік.
 „Необхідно здійснити додатковий аналіз ситуації на цих підприємствах з виїздом на місце і внести пропозиції для вирішення проблем цих заводів. Варто направити листа на адресу української влади з проханням надати допомогу у збереженні молдавського майна на території України, а також прискорити процедуру його визнання”, — сказав Василь Тарлєв.
Він висловився за включення цих питань до порядку денного засідання молдовсько-української міжурядової комісії з торгово-економічного співробітництва, яка відбудеться в лютому. На засіданні планується підписання документів про визнання двох українських об’єктів на території Молдови і 15 молдовських об’єктів в Україні.
Фахівець зі зв’язків із громадськістю агропромислового агентства „Moldova-Vіn” Юрій Мудря уточнив, що в радянський час Молдова мала на території СРСР близько 30 виноробних підприємств. „Заводи в Києві і Львові знаходяться в стані банкрутства. Перш ніж знайти інвесторів, що повернули б їм життя, потрібно вирішити питання, пов’язані з майном підприємств”, — сказав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ