Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молдова допоможе Україні боротися з нелегальною міграцією ухилянтів

Молдовська влада має намір боротися з незаконною міграцією з України чоловіків призовного віку.

Про це в інтерв’ю молдовським ЗМІ розповів міністр внутрішніх справ Адріан Єфрос, повідомляє NewsMaker.md

Він зазначив, що обговорив зі своїм українським колегою відновлення спільного патрулювання в придністровському регіоні з українського боку, що дасть змогу запобігти нелегальній міграції.

Єфрос додав, що Молдова практично щотижня проводить одну-дві операції з боротьби та ліквідації різних схем, організованих на території країни молдовськими громадянами самостійно або спільно з громадянами України.

"Очевидно, що всі намагаються врятувати свої життя. Найчастіше люди, які незаконно перетинають державні кордони, це чоловіки віком від 18 до 60 років. Значною мірою вони використовують придністровський регіон. Очевидно, що у нас також є деякі фільтри на маршрутах, що йдуть із придністровського регіону", - сказав Єфрос.

Зазначається, що 25 березня прикордонники Могилева-Подільського випустили попередження про те, що чоловікам віком 18-60 років заборонено наближатися до кордону з Молдовою. Винятки - місцеві жителі та їхні родичі, друзі, працівники, студенти, власники землі, які проїжджають транзитом, якщо мають необхідні документи. Також забороняється перебувати на березі річки Дністер у населених пунктах, прилеглих до кордону, за межами власних домоволодінь на відстані менше ніж 30 м від води: з 1 квітня до 30 вересня - з 23:00 до 5:00; а з 1 жовтня до 31 березня - з 20:00 до 6:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ