Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молдова наполягає на виведенні російських військ із Придністров'я

Кишинів і далі наполягатиме на виведенні російських військ із придністровського регіону.

Про це заявив міністр закордонних справ і європейської інтеграції, віцепрем'єр Молдови Ніку Попеску, пише Інтерфакс. 

"Росія має вивести свої війська з придністровського регіону. Це створить сприятливі умови для мирного вирішення придністровського конфлікту", - написав Попеску. 

Як повідомили у пресслужбі МЗСЄІ, про це йшлося під час зустрічей Попеску з міністрами закордонних справ Румунії, Іспанії, Чехії, Данії та Франції. Зустрічі відбулися в четвер на полях засідання Ради міністрів ОБСЄ, яке відбувається в Північній Македонії.

Як повідомив Попеску, на зустрічах також обговорювали питання інтеграції Молдови в Євросоюз, зокрема в контексті майбутнього засідання Ради Євросоюзу. "Я подякував своїм колегам за підтримку й наголосив, що ми маємо й далі допомагати Україні", - додав Попеску.

У лютому глава МЗС Молдови Ніку Попеску заявляв про необхідність виведення російських військ із Придністров'я. "Ми маємо намір домогтися, щоб Росія вивела війська й озброєння, які незаконно перебувають на нашій території. Ця мета – ключова в нашій зовнішній політиці. Але домагатися цієї мети ми будемо виключно мирними методами, переговорами й дипломатією", - заявив міністр 14 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ