Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молдова розпочала судовий процес над главою Гагаузії

Суд може ув'язнити Гуцул на термін від двох до семи років, а також заборонити обіймати державні посади
Фото з мережі Інтернет

Суд у Молдові відкрив судовий процес над очільницею Гагаузії Євгенією Гуцул, яку звинувачують у проросійськості та спрямуванні російських коштів на фінансування партії «Шор».

Про це повідомляє Reuters.

За даними прокуратури, Гуцул була причетна до систематичного спрямування необлікованих коштів у 2019-2022 роках на фінансування нині забороненої проросійської партії «Шор», створеної Іланом Шором, засудженим за шахрайство в Молдові.

«За словами прокурорів, якщо Гуцул визнають винною, її можуть ув'язнити на термін від двох до семи років, а також заборонити обіймати державні посади. Її також звинувачують у тому, що вона платила людям за участь в антиурядових протестах, організованих партією «Шор» у 2022 році», – пишуть журналісти. 

Гуцул прибула до суду у Кишиневі та заявила, що справа була «сфабрикована проти мене і моїх колег з партії «Шор». Вона заявила, що суд перенесли на 27 травня, бо їй не надали обвинувальний висновок російською мовою. Зазначимо, що офіційною мовою в Молдові є румунська.

Нагадаємо, Антикорупційна прокуратура Молдови повідомила про завершення розслідування щодо башкана Гагаузії та голови офісу неконституційної партії «Шор» Євгенії Гуцул. Справу було скеровано до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ