Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молодь Львівщини створює можливості для розвитку громади

На Львівщині в рамках програми UPSHIFT від ЮНІСЕФ молодь створює проєкти, що наближають місто до звання молодіжної столиці Європи.

Серед них ініціативи з неформальної освіти та урбаністики, про які розповіли самі організатори.

16-річна Анна зі Львова з командою друзів створила для однолітків додаткову можливість отримувати неформальну освіту. Молодь організувала серію тренінгів та воркшопів із самопрезентації, командотворення, комунікації, маркетингу та фінансової грамотності. Учасниками проєкту стали хлопці та дівчата Львівської громади віком від 14 до 17 років, а спікерами - успішні підприємці регіону, психологи та експерти у сфері бізнесу.

“Неформальне навчання - це про актуальну освіту. Воно дає такі навички, які ти можеш використовувати вже зараз,  а також у професійному житті в майбутньому. Цей метод навчання імпонує підліткам і молоді, вони класно засвоюють матеріал, набувають навички в теоретично-практичній формі”, - розповідає Анна, учасниця команди.

Також для молоді студенти географи з Львівського національного університету ім. І. Франка: Оксана, Вікторія, Андрій, Анна та Іван організували захід з урбаністики, у межах якого розповіли більше про цю галузь та як впливати на міські процеси. Також розглянули природоорієнтовані рішення Львову. Разом з командою учасники заходу створили мінігород у модульному містечку для внутрішньо переміщених осіб.

“Ми з нуля робили грядочки, збивали, лакували, - згадує Оксана. - Потім висадили там різні корисні рослини такі, як базилік, кріп - усе, що потрібно було людям. До нас також долучилися мешканці самого модульного містечка на Сихові, навіть діти прибігали. І це стало хорошим прикладом для наших учасників, що варто лише почати, а інші люди приєднаються”. 

“Ми хочемо донести, що кожна молода людина, навіть не маючи інструментів чи навичок, може впливати на свою громаду. Вона має не боятися висловлювати свою думку, цікавитися містом. Наш головне послання - не бути пасивним в цій сфері й ми показуємо своїм прикладом, що це можливо”, - розповідає 19-річна Оксана, учасниця команди.

Програму UPSHIFT на Львівщині реалізовує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), за підтримки Уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. За півроку діяльності програми в регіоні понад 4 тисячі бенефіціарів отримали підтримку від учасників програми UPSHIFT. 

12 серпня Львівська міська рада та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) домовилися про співпрацю задля підготовки Львова до активностей у статусі молодіжної столиці Європи 2025. Відповідний меморандум підписали  міський голова Андрій Садовий та голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ