Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Молодь Львівщини запрошують взяти участь у конкурсі «Відкривай Україну»

Молодь Львівщини запрошують взяти участь у конкурсі «Відкривай Україну». Про це Гал-інфо повідомили в Департаменті внутрішньої та інформаційної політики.

Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну" реалізовує всеукраїнський освітній проєкт «Відкривай Україну», який спрямований розвивати у підлітках: соціальну інтеграцію у суспільство, формування здорових звичок змінотворця та виховання щирих громадян своєї держави.

Основні інструменти, які використовує для цих цілей проєкт – це навчання проєктному менеджменту, критичному мисленню та м’яким навичкам.

Як повідомляють організатори, ціннісною основою проєкту є діяльність учасників в командах, гейміфікована онлайн-платформа, командні дослідження проблематики власних міст, втілення проєктів на основі ідеї глобального партнерства між бізнесом, владою та громадою.

Зазначимо, «Відкривай Україну»  триває близько 10 місяців та складається з таких етапів:

I етап: шкільний комунікаційний етап, під час якого учні реєструються на онлайн-платформі і формують команди, обирають менторів, досліджують проблематику свого міста та формують ідею проєкту, яку презентують на рівні школи. Реєстрація до 10 лютого 2020 року.

II етап: міський етап проєктної діяльності, під час якого команди мають реалізувати проєкт в своєму місті та досягнути поставленої мети, зняти відеопрезентацію завершеного проєкту та розмістити її на онлайн-платформі;

III етап: півфінал проєкту, який пройде одночасно в понад 20 обласних центрах країни у форматі фестивалів освітніх інновацій «Освітній Хайп», де команди презентуватимуть свої проєкти перед регіональним журі, познайомляться з експертним середовищем міста та своїми однолітками, оберуть переможця від області з метою подальшої презентації проєкту під час фіналу;

IV етап: фінал у форматі великої події у Київському палаці спорту для всіх учасників проєкту та жителів столиці, а також низки подій для фіналістів та експертного середовища на десятках різних локацій міста Києва.

У 2020 році організатори «Відкривай Україну»  планують покращити досягнуті результати щодо залучення молоді та збільшити кількість учасників процесів громадянської освіти в регіонах, охопивши проєктом понад 300 містечок України та залучивши понад 1500 шкіл та 22000 школярів, шляхом створення середовища для розвитку юних змінотворців по всій Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ