Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Монголи під виглядом дипломатичної пошти знову намагались ввезти контрабандні цигарки

3 лютого 2007 року у пункт пропуску «Тиса» для проходження прикордонно-митного контролю на виїзд заїхав мікроавтобус «Мерседес», яким керував громадянин Монголії. Разом з водієм їхав ще один громадянин Монголії, який мав дипломатичний паспорт. Під час проведення паспортного контролю в інспектора відділення прикордонного контролю «Тиса» виникли сумніви щодо дійсності кур’єрського листа на дипломатичну пошту, яку дані громадяни перевозили. Старший зміни прикордонних нарядів звірив даний кур’єрський лист з ксерокопією листа на попередню дипломатичну пошту. Було виявлено, що відтиск печатки посольства та підпис посадової особи не співпадають. Крім того, обидва документа були під одним і тим самим номером.
 Зі слів громадян Монголії, в даному транспортному засобі не було нічого, крім паперів, проте металошукач, який працівник митниці мав при собі, давав спрацювання. За згодою громадян Монголії даний транспортний засіб було відкрито для огляду цілісності упаковок і печаток. В мікроавтобусі  виявлено упаковки з написами, що даний вантаж прямує з Києва, проте на сургучних печатках було вказано м. Москва. На дотик під упаковками знаходились картонні коробки. Одну з упаковок працівник митниці пропустив через пристрій для сканування ручної покладі і побачив, що в середині знаходились тютюнові вироби. Спільна оглядова група вирішила відкрити коробки для огляду. В результаті огляду було виявлено цигарки вітчизняного виробництва – «Мальборо» у кількості 12 500 пачок, «Мальборо лайте» у кількості 2 500 пачок, «Прилуки особливі»  у кількості 32 000 пачок, «ЛМ» у кількості 10 000 пачок, «ЛМ лайте» 7 500 пачок, «ЛМ супер лайте» у кількості 2 500 пачок. Загальна кількість тютюнових виробів становить 67 000 пачок на суму 179 100 гривень. Вилучений автомобіль марки «Мерседес» 2004 року випуску оцінений на суму 70 682 гривні. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.  
Нагадаємо, подібний випадок стався 22 жовтня 2006 року, коли у пункт пропуску «Рава-Руська» на прикордонно-митне оформлення  прибули два легкових автомобілі – «Вольво» та «Міцубісі» на тимчасових реєстраційних номерних знаках Російської Федерації, якими керували громадяни Монголії. Під час проведення  паспортного контролю прикордонники зауважили надмірне хвилювання даних осіб, які представились дипломатичними представниками Монгольської Республіки в Російській Федерації, проте підтверджуючих документів  про це не було. У митній декларації іноземці вказали про знаходження в них вантажу – дипломатичної пошти та 5 410 доларів США. Під час проведення поглибленого огляду  та після повного вивантаження товару  з  транспортного засобу в  боксі спільною  спеціальною оглядовою  групою  було встановлено, що  в 78  картонних  ящиках,  які були  обгорнуті  папером,  обклеєні  липкою  стрічкою і  опломбовані  мастичною  печаткою  та  біркою  з  надписом  „Дипломатична  пошта”  знаходились  сигарети. У легковому автомобілі «Вольво» вилучили 10 500 пачок цигарок, у «Міцубісі» - 17 500 пачок цигарок.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ