Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Моніторити тендери в ProZorro стало легше

Моніторити тендери стає легше: в ProZorro з'явилося поле “вид предмету закупівлі”

В системі ProZorro з'явилося нове поле “вид предмету закупівлі”. Новий функціонал дозволить замовникам обирати зі списку вид закупівлі: товари, послуги або роботи, а бізнесу та іншим користувачам отримувати більш релевантні результати пошуку. 

Відтепер державні замовники при оголошенні тендеру обиратимуть зі списку, що саме вони купують: товари, роботи чи послуги.  Реалізація даної можливості стала першим кроком у впровадженні електронної тендерної документації.


“Сьогодні в системі більшість інформації - це скани документів та файли, які завантажують учасники торгів. Щоби ознайомитися з умовами тендеру потрібно скачати файл, виділити час на його аналіз. З електронною тендерною документацією бізнес, громадські спостерігачі, ЗМІ та всі зацікавлені зможуть швидко знайти релевантні тендери”, - зазначає генеральний директор ДП “ПРОЗОРРО” Василь Задворний.

Наступний крок у впровадженні електронної тендерної документації - поява у першому кварталі 2019 року поля з умовами оплати. Постачальники зможуть відразу побачити термін сплати та відсоток передоплати чи післяоплати, який пропонує замовник. Громадським активістам та держаудиторам дане поле допоможе оперативніше виявляти дискримінаційні умови у тендері. 

Протягом року також планується поява полів з кваліфікаційними та технічними критеріями предмета закупівлі. Замість того, щоб прописувати їх десь всередині тендерної документації, яка зараз підвантажується у систему як doc-файл, замовники заповнюватимуть відповідні поля у системі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ