Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Морські піхотинці ВМС ЗС України повернулися до пункту постійної дислокації

Сьогодні, 25 жовтня, військовослужбовці окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України, які виконали заходи із забезпечення безпеки і оборони, відсічі та стримання збройної агресії Російської Федерації, повернулися до пункту постійної дислокації. Про це повідомили у прес-центр Командування ВМС ЗС України.

Урочисту церемонію проведено біля пам’ятника героям-ольшанцям, де захисників зустрічали бойові побратими, рідні, близькі й громадськість. Захід розпочався з виконання Державного Гімну України. 

Учасники церемонії хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів, які віддали своє життя за Батьківщину.
"Бойові побратими, вітаю з успішним виконанням завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил. Ласкаво просимо до мирного Миколаєва, мирного завдяки вам. Завдяки вашим мужнім і героїчним діям, високому професіоналізму та польовому вишкілу назви населених пунктів Широкине, Лебединське, Водяне, Павлопіль стали символом стійкості й незламного духу морської піхоти. Завдяки вам зараз спокійно живе і працює Маріуполь. Ви створили сприятливі умови для розвитку Приазов’я, - наголосив командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко. - Ми створили корабельно-катерне угрупування на Азовському напрямку, далі будемо розвивати й удосконалювати систему інфраструктури. Я пишаюсь тим, що у війні з російським агресором відроджена унікальна складова, яка притаманна тільки арміям провідних країн світу - це наша героїчна морська піхота, - зазначив керівник виду ЗС України.
- Вас чекають родини та відпочинок, а в подальшому - процес відновлення боєздатності й підготовка до виконання завдань. Бажаю вам та вашим сім’ям міцного флотського здоров’я, непохитної віри в нашу перемогу й нових здобутків на благо Батьківщини", - додав адмірал Ігор Воронченко. 

За особисту мужність, героїзм, виявлені під час виконання завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України герої отримали заслужені нагороди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ