Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Москаленко: Шпиталь на вул. Мазепи — тимчасовий, на період критичної ситуації

Сьогодні перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко поспілкувався із медичними працівниками поліклінічного відділення на вул. Мазепи. Саме там, за рішенням міської комісії з надзвичайних ситуацій, мають розгорнути додаткових 150 ліжок для лікування хворих на коронавірус. Про це повідомили 23 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

ʺМісто прийняло рішення про розгортання двох шпиталів. Перший шпиталь — на вул. Навроцького, і там вже розпочали роботи. Другий шпиталь має бути на базі поліклінічного відділення на вул. Мазепи з умовою, що поліклініка тут залишається, і нікого з працівників не скорочують. Зараз розпочаті роботи в 1-му корпусі для того, щоби протягом 21 дня розгорнути необхідні ліжкомісця.

Шпиталь тут розгортається, бо є близькість до реанімації. Такі приміщення обирає спеціальна комісія, яка обстежувала, де є близькість до реанімації і де можливо підвести кисень. Ця комісія обстежила всі приміщення, і прийнято таке рішення. Більшість із приміщень поліклініки були вільними, і це зафіксувала комісія.

Поліклініка тут була, є і буде. Рішення про шпиталь — тимчасове. Для того, щоби зараз мати резерв з точки зору ліжок. Зараз ми по всіх медичних закладах, де є можливість, додатково розгортаємо ліжка. Також на вул. Орлика 100 місць розглядається для лікування хворих на коронавірус дітей.

Приміщення передано на баланс лікарні швидкої, щоб фізично швидко зробити необхідні ремонти. Єдина незручність, яка може бути, це те, що сімейні лікарі будуть в цій же будівлі, але в інших кабінетахʺ, — розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Також він додав, що розглядається можливість зробити резервним приміщення адміністративного корпусу екстреної медичної допомоги, що на вул. Миколайчука.

ʺЗараз ми маємо третю хвилю епідемії, необхідно розгортати нові ліжка. І всі можливі приміщення біля реанімації лікарні швидкої допомоги, вивільняються. Зокрема, медичний коледж, медичний університет виїжджають, також йдеться про можливість виселення екстреної допомоги — тобто їхнього адмінкорпусу, їхніх фінансистів. Тому розглядалися різні варіанти, і один з таких варіантів — щоб використати один-два кабінети, якщо буде гостра ситуаціяʺ, — додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, як писало, Гал-інфо, 23 березня у Львові мешканці перекрили дорогу на вулиці Мазепи, а саме перед поворотом до Лікарні швидкої допомоги, на знак протесту проти передання поліклініки, яка знаходиться на цій вулиці, на баланс Лікарні швидкої допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ