Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ дало роз'яснення щодо чинності домашнього експрес-тесту на COVID-19

Експрес-тести на COVID-19, зроблені в домашніх умовах, не є чинним для відвідування громадських закладів та поїздок у громадському транспорті.
Фото Олена Ляхович

Про це йдеться у офіційному повідомленні пресслужби МОЗ.

У міністерстві зазначають, що зараз у продажу можна знайти експрес-тести для домашнього використання. Проте вони не дають підстави відвідувати ресторани, кінотеатри, спортивні зали чи користуватись міжрегіональним транспортом в умовах карантину. Для цього підійде ПЛР-тест та експрес-тест на антиген, зроблений в лабораторії. Ці види тестування дають змогу виявити активну інфекцію. 

Також у МОЗ дали відповідь, чому зроблені вдома експрес-тести не підходять для доступу у громадські заклади.

У відомстві зазначають, що сама процедура тестування може бути проведена із порушеннями, а можливості перевірити, чиї зразки використовувались для тесту немає. 

По-друге, як наголошують у повідомленні, результати такого тестування не є 100% гарантованими, зокрема і через те, що процедура може бути проведена із порушенням.

Однак у міністерстві зауважують, що такі типи тестів можна використовувати для самоконтролю. У випадку позитивного результату необхідно звернутись до медичного закладу для підтвердження результатів ПЛР-методом. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ