Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ: Програма "Доступні ліки" поліпшила доступ українців до медичних препаратів

Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала звіт про роботу урядової програми ʺДоступні лікиʺ, - інформує прес-служба МОЗ країни.

За оцінками ВООЗ програма поліпшила доступ українців до лікування, а також дозволила знизити ціни на препарати.

Згідно зі звітом ВООЗ, програма ʺДоступні лікиʺ позитивно вплинула на доступ українців до ефективних препаратів, а також на ціну ліків, які входять до програми. В усіх категоріях (крім бронхіальної астми) ціни знизилися після початку дії програми. У деяких категоріях ліків зниження ціни відбулося навіть на 30–40%.

Завдяки програмі ʺДоступні лікиʺ українці змогли лікуватись безперервно і не переривати курс через нестачу коштів. Вже понад вісім мільйонів людей скористалися програмою. А це - половина людей, які хворіють на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Для багатьох пацієнтів програма - єдина можливість отримати необхідне лікування.

Нині за програмою ʺДоступні лікиʺ пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати ліки безоплатно або з незначною доплатою. У реєстрі ліків - 258 препаратів. 64 з них пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно. Програма працює з квітня 2017 року.

Ознайомитись зі звітом англійською можна за посиланнямДокладно про програму ʺДоступні лікиʺ за посиланням.

Нагадаємо, з 1 квітня 2019 року пацієнти, які користуються урядовою програмою ʺДоступні лікиʺ, почали отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми за електронним рецептом. Його можна отримати лише у сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у пацієнта підписана декларація.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ